Review by LUMINOUS DASH:

BELTOON : HIMSHE.

written by Wouter De Sutter 14/01/2020

 

 

Op 10 januari maakte de Gentse band Himshe haar plaatdebuut met de single Constrict. Geen one shot want onderdeel van een eerste ep (Stay) die later op het jaar wordt uitgegeven, in eigen beheer. Himshe, aangevoerd door Selien Hoessen, is al even actief en probeerde al één en ander live uit in het voorbije anderhalf jaar. Zo ook in Kinky Star waar in oktober 2018 gespeeld werd. En een goede indruk werd nagelaten.

Een dik jaar later later is er Constrict met Koen Gisen (An Pierlé & White Velvet) als producer van dienst. Naomi Sijmons (Reena Riot) is ook van de partij en wel als backing vocaliste. Er is slechter gezelschap denkbaar om je eerste release vorm te geven.

Himshe staat voor dualiteit en houdt ervan te spelen met tegenstrijdigheden. Zoals de bandnaam overigens al laat vermoeden. Constrict zet omzichtig-dromerig in met fijne percussie om gaandeweg te verharden van toon en – crescendo it goes – aan hoge snelheid te finishen met het dreigend sloganeske “work!, don’t think!, eat!, sleep!, don’t cry!”. Een mantra die velen onder ons iedere dag zingen.

Geslaagd debuut, zeer netjes gedaan. Himshe stelt de eerste ep voor aan het publiek op 3 april in Diksmuide (4AD), double bill met Lyenn.

 

Debut EP 'Stay' comes out on March 6, 2020.

Produced, recorded and mixed by Koen Gisen.

Support backings Naomi Sijmons (Reena Riot).

 

Single 'Constrict' released on January, 10, 2020: The making of.